Určite uznáte, že overené recepty sú tie najlepšie. Napečte si spolu s nami recept overený cukrárskymi schopnosťami Marie Baťovej a chuťovými pohárikmi Tomáša Baťu. Nepôjde o zložité pečenie, budeme potrebovať len 3 ingrediencie.
V tomto období sviatočných príprav sme pre vás vybrali jeden z receptov Marie Baťovej. Vyšiel v cukrárke, ktorú vydala Nadace Tomáše Bati z cukrárskych postupov, ktoré si pani Baťová ručne zapisovala do zošitov. Rozvoňajte si domov vôňami, ktoré vo sviatočnom období voňali Baťovou vilou.
Na Kokosky podľa Marie Baťovej budeme skutočne potrebovať len 3 ingrediencie:
- 3 bielka
- 150g práškového cukru
- 150g mletého kokosu
V prvom kroku oddelíme bielka od žĺtok. Žĺtka si odložíme do iného pečenia. Ideálnou dvojičkou k tomuto receptu sú náprstkové koláče, do ktorých potrebujeme presne 3 žĺtky. Aj tento recept nájdete v kuchárke 99 sladkých teček Marie Baťové.
Bielka zmiešame s polovičkou pripraveného cukru a vyšľaháme do tuha.
Do vyšľahaných bielok pridáme zvyšný cukor a kokos. Všetko dobre premiešame.
Pomocou lyžičky tvarujeme „snehové“ guličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme použiť aj cukrárske vrecko.
Pečieme 15 minút v rúre rozohriatej na 140°.
Po každom jednom vyskúšanom recepte z kuchárky 99 sladkých teček Marie Baťové budete mľaskať! Je tiež výborný darčekom pre niekoho, kto sa rád inšpiruje dobrými receptami.
My sme z nej piekli už pri niekoľkých udalostiach, ktoré sme organizovali v Baťa pointe. Hneď po zjedení koláčov zmizli aj knižky – každý totiž chcel mať doma taký chutný recept. Knižku sme opäť priviezli a nájdete ju v Baťa pointe. Zbehnite si po tú svoju!
Prečítajte si tiež: